Info

Aangesloten bij fotoclub Poperinge www.fotoclubpoperinge.bezondag 16 oktober 2016

Tentoonstelling retrospectieve Paula Standaert een groot succes

Naar aanleiding van haar 60ste huwelijksverjaardag stelde de getalenteerde kunstenaarres Paula Standaert (°09-04-1934) uit De Panne een collectie van haar kunstverzameling voor. In het prachtig gemeentehuis ’t Kasteeltje met zijn terughoudende en transparante vormgeving waren meer dan 50 kunstwerken, 3 weken lang te bewonderen. De vele bezoekers waren onder de indruk van haar prachtige kunstwerken en kregen een impressie van haar verschillende kunststijlen. Zij kreeg ook bijzondere veel lof tijdens de officiële opening van schepen Christophe Delrive, Guillaume Van Bekkevoort, leraar van Paula Standaert en Directeur van de Westhoek Academie Koksijde.
Zoals zoveel streekkunstenaars trok ook Paula Standaert naar de Westhoek Academie in Koksijde en genoot er acht jaar lang een artistieke opleiding onder leiding van Marijke Sileghem. Als niet professioneel kunstenaar ontwikkelde ze een voorliefde voor reeksen, in diverse technieken en op verschillende dragers. Al haar creaties getuigen van een grote vaardigheid. De natuur is voor haar een vaste waarde. In onder andere haar aquarellen, werken in Chinese inkt en gomtechniek vinden we vooral bloemen, schelpen, paarden, honden en naakten. Paula Standaert nam deel aan verschillende tentoonstellingen in de streek.
Haar creatieve begaafdheid was ook terug te vinden in haar professionele leven. Zij was vooral bekend in de modewereld van stijlvolle dameskleding. Jarenlang doceerde Paula ‘mode’ aan het centrum voor volwassenenonderwijs Cervo-Go, dat uitgegroeid is tot een begrip ver buiten de regio. >>> Fotoalbum (klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten