Info

Aangesloten bij fotoclub Poperinge www.fotoclubpoperinge.bewoensdag 13 januari 2016

Bruno Desplanques & Alejandra Hernández exposeren in de Kunstkamers van ‘De Queeste Art’

In de kunstgalerij 'De Queeste Art’ lopen er momenteel twee prachtige kunsttentoonstellingen van Bruno Desplanques (FR) en Alejandra Hernández (COL). Echt de moeite waard om te bezoeken. De Queeste Art van Dirk Vonckx vertegenwoordigt zowel Belgische als internationale artiesten. In de galerie te Abele/Watou worden jaarlijks een zestal exposities georganiseerd waarbij de meest diverse media zoals schilderijen, werk op papier, fotografie en ruimtelijk werk, aan bod komen.

Bruno Desplanques (FR) - ‘Dwars’ door de muur


Voor Bruno Desplanques is schilderkunst een medium dat meer is dan twee dimensionaal. Zijn schilderijen, die bij een eerste oogopslag abstract lijken, toont hij graag op gevels, in industriële sites en als drie dimensionale objecten in een tuin waar ze versmelten met de omgevende natuur. Vergis je niet, zijn werk is niet abstract maar zo geplukt uit de natuur. Je oog doolt tussen het groen van struiken en stammen en wat een bloemenboeket is spat open als een verlokkelijke kleurencompositie. Bij een accrochage in de galerie komt de schilderkunst letterlijk uit de muren, je moet er langsheen zwerven. Kleine werken op papier geven een gevoelige poëtische reflectie met eenzelfde fascinatie voor het licht dat speelt op een groene omgeving. Desplanques is bij onze zuiderburen gekend voor zijn artistieke ingrepen in de vaak ontstellend vervallen industriële gebieden en wijken van Le Nord. Een doorbraak was alvast een uitgebreid project in de site van La Piscine, het belangrijke “Musée de l’Art et de l’Industrie” te Roubaix. 

Alejandra Hernández (COL) – Fantastic Whereabouts
Het eerste dat in het oog springt zijn de kleuren, de combinaties van symbolen en thema's. De geladen speelsheid waarmee ze een eigen narratief ontwikkelt en de kijker meesleurt in een ambigue droomwereld. Alejandra Hernández vist haar inspiratie uit een onuitputtelijke oceaan van beeldmateriaal:

There are several ways of looking and making images. Images are gatherings of visual information. If we think about them as fish in the open sea, then I would be a fisherman (or in this case a fisherwoman). All begins with the decision of facing the ocean and then waiting in front of it – it’s an intimate moment, an encounter. Like in a blind date, I don’t know what kind or how big the fish will be, until the first tension is created and the fish pulls as an image revealing itself.

Het resultaat is een magisch-realistische plaats waar wilde dieren en mensen samen in kamers vertoeven, vrouwen de hoofdrol spelen en natuur en magie overheersen. Daarnaast schildert Hernández portretten. Serie's van werken waarbij ze de geportretteerde in eigen habitat schildert, de plaats waar de zitter zich comfortabel voelt en machtsrelaties wegdeemsteren. Aléjandra Hernández is geboren te Bogotá (1989) waar ze haar bachelor in visuele kunsten behaalde aan de Javeriana Universiteit in 2011. Daarna verhuisde ze naar België om een master opleiding te beginnen aan het KASK te Gent. Dagelijkse ervaringen, muziek, kunstgeschiedenis, comics, film en mythologieën zijn haar voornaamste inspiratiebronnen. Sinds 2015 is ze kandidaat laureaat aan het HISK (Higher Institute for Fine Arts) te Gent.

Tentoonstelling: nog tot 07.02.2016 open op zaterdag en zondag van 14u tot 18u en op afspraak in aanwezigheid van de kunstenaar – inkom: gratis

Adres en info:

De Queeste Art
Trappistenweg 54
8978 | Abele/Watou


+32 (0)57 33 48 72


Fotoalbum: Bruno Desplanques (FR)
Fotoalbum: Alejandra Hernández (COL)
Alles weergeven


Redactie en foto's: Bertrand Vande Ginste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten