Info

Aangesloten bij fotoclub Poperinge www.fotoclubpoperinge.be







zaterdag 12 november 2011

Herfstfotografie oude begraafplaats te Assebroek

Fotoalbum (klik hier)

De Centrale Begraafplaats van Brugge (in de volksmond vaak Brugs Kerkhof genoemd) is een grote begraafplaats in Assebroek. Deze begraafplaats die terecht een openluchtmuseum mag genoemd worden, werkelijk het “Père Lachaise” van Brugge.
Een groot deel van de Brugse geschiedenis is hier terug te vinden.
De vele natuurelementen, funeraire symboliek, poëzie en kunst maken deze tot één van de mooiste parkbegraafplaatsen van Vlaanderen.







Het kerkhof bevat heel wat, vaak imposante, graven van vooraanstaande Brugse personen uit de kunst, literatuur, politiek of adel. Hier liggen onder meer begraven: de architecten Jean-Brunon Rudd, Charles De Wulf, Karel Verschelde, Pierre Buyck, Louis Delacenserie en Théo Raison; de kunstenaars Flori Van Acker, Samuel Coucke, Hendrik en Gustaaf Pickery; de schrijvers Guido Gezelle en Julius Sabbe, de historici Karel de Flou en kanunnik Adolf Duclos. Belangrijke personaliteiten uit de Engelse kolonie zijn de gebroeders Georges en William Chantrell, de oudheidkundige James Weale en kunstverzamelaar John Steinmetz.
Bekende architecten of beeldhouwers stonden in voor de grafmonumenten onder meer Jean-Baptiste Bethune, Louis Delacenserie en Karel Laloo. Belangrijke grafmonumenten in neogotiek, neorenaissance en neoclassicistische stijl. Graven uit de 20ste eeuw in art nouveau, art deco of modernisme, komen minder aan bod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten